Humppakäräjät ja Humppa United vinyylit ja retrovintagea tekstiilihommaa

Ensimmäinen levymme Humppakäräjät ja vuonna 2008 julkaistu Humppa United ilmestyvät vinyylilevyinä 12.3.2021. Kannattaa tilata heti ennen kun loppuvat kesken.

Humppakäräjät on avattavissa kansissa oleva yksöislevy eli LP ja Humppa United simppeleissä kansissa oleva kaksoislevy eli tupla LP ja molemmissa on mukana painettu kaksipuolinen liite. Humppa United -levyllä on D-puolen bonuksena samoissa äänitysrupeamissa nauhoitettu Ukki mitä oli jenkka EP.

Rajoitettujen määrien värivinyylipelleilyihin emme levy-yhtiöidemme kanssa ryhtyneet lain vaan kaikki levyt on painettu samanlaisiksi. Humppakäräjien vinyyli on keltainen ja Humppa Unitedien vinyylit ovat valkoisia.

Näitä on värkätty  huolella. Kansien kuva-asiat on kaiveltu alkuperäisistä tiedostoista ja mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan skannattu uudelleen alkuperäisistä kuvista. Molemmat julkaisut on vinyylille masteroinut Mika Jussila Finnvoxissa joka aikanaan toimitti myös CD-julkaisujen masteroinnin .*

Uutuuslevyjen juhlinnan huumassa saatavilla on myös ensimmäisten Eläkeläiset-oheistuotteiden uusintapainoksia. Ne vanhathan olivat laadultaan vaikka mitä mutta nämä uudet kestävät jopa ensimmäisen pesun jos kohta toisenkin. Mahtavaa! KAUPPAAN!

Vanhasta alkuperäispiirroksesta toisinnetut paita ja kassi ovat tilattavissa sekä omasta  Jokisen Valinnastamme että levy yhtiömme Stupido Recordsin nettikaupasta ja eurooppalaisemmille ihmisille Saksan levy-yhtiömme ylläpitämästä  CPL- nettikaupasta. Alennetut hinnat (paita 15€ ja kassi 5€ vinyylien tilaajille) ovat voimassa levyjen julkaisupäivään 12.3. saakka. Paidat ja kassi ovat graafikkomme Pekka Jokisen käsin painamia ja pohjatekstiilit hyvää laatua. Parempaa infoa kauppojen sivuilla.

Humppa United nousi kotimaan myyntilistalla aikanaan kahdeksanneksi. Humppakärät-levystä Soundi kirjoitti näin:

Huomautettakoon että toimittaja Alanko nauttii nykyäänkin yhtyeemme keskuudessa suurta arvostusta osaavana ja näkemyksekkäänä kultuuritoimittajana. Nuoruuden piikkiin.

* Humppakäräjien kappalevalikoima on sama kuin myöhemmällä uudelleenjulkaistulla remaster CD-versiolla vaikkaikin tämän  vinyyliversion masteroinnin lähteenä ovat alkuperäiset 1994 vuoden tallenteet.  Myös tuo CD-remaster alkaa olla loppuunmyyty eli vinks vinks jos kiinnostaa niin pidä kiirettä. Ja lopuksi kansigraafikon puolikkaan (Pekka Jokinen) huomautus Humppakäräjät-levyn kannesta: Kannen alkuperäisvalokuvia ei löytynyt joten kuvat työstettiin CD-levyn kehnohkoista kuvatiedostoista periaatteella että kokeillaan. Mukana melskeissä oli alkuperäisen kannen loihtinut Tapio Santaharju joka työsti levyn takakannen kuvan joka vinyylissä näyttää terävältä ja hyvästi vanhanaikaiselta. Etukannen kuvassa päätimme lähteä tekemään eipä juuri mitään ja näillä mennään eli vanhahtavaa tuhnua ja niinpä etukannen valokuva näyttääkin juuri siltä mitä pitikin mutta samalla myös monelle vinyyli-ihmiselle tutulta uusintajulkaisumöhnöltä eli ”tää on CD-levystä skannattu” -osaston juostenkustuhommalta. Skarpin näköiseksi senkin kuvan olisi saanut muutamalla klikkauksella mutta leikitään että toi on just parasta ja ihana ja muhjua vinyylikansihommaa jookos.