Poro

Poronkusemat 2013 -kiertue 23.-26.1.

Tammikuussa näytämme Stam1nan kanssa lappilaisille kuinka Karjalasta kajahtaa. Hyökkäyssuunnitelmasta on paljastettu seuraavaa:

Ensi vuoden alussa tipaton tammikuu päättyy poikkeuksellisesti jo viikkoa normaalia aikaisemmin, kun Stam1na ja Eläkeläiset matkustavat Pohjois-Suomeen Poronkusemat 2013 -kiertueelle. Yhtyeet soittavat 23. tammikuuta alkaen neljä yhteiskeikkaa Kajaanin Ballsissa, Rovaniemen Cafe Tivolissa, Levin Hullu Poro Areenalla sekä Oulun Teatriassa.

Stam1na ja Eläkeläiset olivat suunnitelleet yhteistä kiertuetta jo useamman vuoden ajan. Lopullinen päätös Poronkusemat-keikoista syntyi viime keväänä Tampereen Pakkahuoneen loppuunmyydyn yhteiskonsertin myötä.

”Smet4naan on törmätty parikin kertaa aiemminkin ja ainakin miulle on tullu vähän vaivaantunut olo, kun ne soittaa niin kömpelösti, hitaasti ja epätarkasti. Orkan kuomien kanssa tuumittiin, jotta annetaan niille mahollisuus ja otetaan homma vähän niinku luokka- tahi opintoretkenä. Pidetään niille jöötä ja mikäli oikein hövelille päälle satutaan niin voidaan vaikka antaa jopa muutamia vinkkejä mitenkä nää hommat oikein hoidetaan. Silleen isoisällisesti ja lämmöllä, jos muu ei auta niin avokämmenellä. Ne kun o vähän semmosia tarkkislaisia koko konkkaronkka”, pohtii Eläkeläisten Onni Waris.

”En ole ikinä lasketellut tai harrastanut vaellusta. Lapissa kävin ensi kertaa 2005 Stam1nan keikan takia. Nyt sinne lähdetään v*ttu Eläkeläisten kanssa rundille! En tiedä selviänkö tästä traumoitta”, toteaa puolestaan Stam1nan Antti ”Hyrde” Hyyrynen.

Kiertueella lanseerataan myös Stam1na ja Eläkeläiset -lautapeli, joka perustuu Poronkusemat-kiertueeseen. Hyvin rajoitettuna painoksena ilmestyvä peli on myynnissä keikkapaikkojen merchandise-pisteissä.

Parhaillaan keikkataukoa viettävä Stam1na pokkasi lokakuun puolivälissä platinaa ”Viimeinen Atlantis” -albumistaan ja kultaa vuoden 2005 debyyttilevystään. 20. juhlavuoteen valmistautuva Eläkeläiset matkustaa keväällä jälleen kerran mittavalle Euroopan-kiertueelle. Muut merkkivuoden juhlatapahtumat julkistetaan myöhemmin.

Poronkusemat 2013 -kiertue (Eläkeläiset + Stamina)

  • Ke 23.1.2013 Kajaani, Balls
  • To 24.1.2013 Rovaniemi, Cafe Tivoli
  • Pe 25.1.2013 Levi, Hullu Poro Areena
  • La 26.1.2013 Oulu, Teatria